• SPD2
 • SPD3
 • SPD5
 • SPD6

De Krûpelhintsjes Dokkum

 • Frysktalich Pjutteboartersplak De Krûpelhintsjes
  Hantumerweg 28 
  9101 AB Dokkum 

  Postadres
  De Twine
  Postbus 166
  9100 AD Dokkum

  Aanmeldingsformulieren kunnen op de peuterspeelzaal gebracht worden of via het postadres gestuurd worden. De peuterspeelzaal is gehuisvest in De Twine. De peuterspeelzaal is een onafhankelijke voorziening, en maakt, behalve wat huisvesting betreft, geen onderdeel uit van de school! Alle peuters zijn van harte welkom! 

  Groepsindeling/Juffen:

  Tineke Bijma: maandagochtend en donderdagochtend.
  Tineke de Jager: woensdagochtend en vrijdagochtend, dinsdagochtend en donderdagmiddag.

  Openingstijden:
   
  's Ochtends: 8.30 uur - 11.00 uur 
  's Middags: 13.00uur - 15.30 uur

  Telefoonnummer:
  06-83069358

  Taalûnderwiis begjint thús en yn de pjuttegroep

  Meartaligens is goed foar de ûntwikkeling fan bern. Dat ynsjoch wurdt troch hieltyd mear ûndersiken yn binnen- en bûtenlân ûnderstreke. De takomst sjocht der goed út foar meartalich ûnderwiis. Mar de bêste basis foar in meartalige ûntwikkeling leit yn de perioade dêrfoar, de poppe- en pjutteleeftyd. Der is no in groeiend tal pjutteboartersplakken en bernedeiferbliuwen yn Fryslân dat bewust mei in Frysktalich of twatalich belied wurket. Se jouwe in soad omtinken oan taal, mei spesifyk omtinken foar de twatalige ûntwikkeling fan bern. De plakken wurde beoardiele op har wize fan wurkjen en ûntfange in provinsjaal sertifikaat.

  De Nederlandstalige groep
  Peuterspeelzaal De Krûpelhintsjes is vanaf 1992 een Friestalige peuterspeelzaal, waar de Friese taal als voertaal gebruikt wordt. Zij zijn daarvoor gecertificeerd. Één keer in de drie jaar komt het Sintrum Frysktalige Berne-opfang, de peuterspeelzaal bezoeken en controleren op veiligheid, inrichting, het pedagogisch leefklimaat, de taalomgeving, het taalklimaat en het volgen van de taalontwikkeling. Wanneer de beoordeling goed is, wordt het certificaat weer voor 3 jaar toegekend. Om Nederlandstalige ouders en peuters in de gelegenheid te stellen ook gebruik te maken van de peuterspeelzaal in hun wijk, is er (naast de twee Friestalige groepen) ook een Nederlandstalige groep. Op deze groep wordt het Nederlands als voertaal gebruikt. Dit betekent dat er Nederlands gesproken wordt tijdens de groepsactiviteiten. Natuurlijk wordt een verdrietige peuter in zijn moedertaal getroost en wordt er ook wel eens een fries boek voorgelezen. Zo wordt er op de Friestalige groep wel eens in het Nederlands voorgelezen of gezongen.


  Foto's Picasa:
  http://picasaweb.google.com/106175789641013906417?gsessionid=ttuOk5d9zkUze-V_hxPX2g

Google Maps De Krûpelhintsjes Dokkum
Nieuws De Krûpelhintsjes

Meer...

 

Contact

Stichting Peuterspeelzalen
Dongeradeel

Altenastreek 66
9101 BA Dokkum

0519 - 222 765
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zoeken

Inloggen